Perfektní prázdninová oslava s našimi recepty pro děti

Jsou hravé, zábavné a můžete je vytvářet spolu s dětmi. Takové recepty na lízátka, cake pops a další sladké a barevné výrobky vám dnes přinášíme.

Sladké kuličky perníkových cake pops

Budete potřebovat:

Na těsto:

  • 1 balení perníku
  • 120 ml oleje
  • 400 ml vody
  • 100 g pomazánkového másla bez příchuti

Na ozdobení:

  • 1 balení tmavé polevy
  • 1 balení světlé polevy
  • zdobení pestré
  • kuličky a další tvary potravinářského zdobení
  • asi 40 špejlí, tyčinek nebo brček na tyčky k lízátkům, čím barevnější, tím lepší

Smíchejte perníkovou směs, vodu a olej podle návodu na obale. Potom ji nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte asi 30 minut.

Rukama těsto nadrobno rozdrobte do mísy, přidejte pomazánkové máslo a důkladně promačkejte. Ručně z hmoty vytvořte menší kuličky, asi ve velikosti lízátka. Polevy opět připravte podle návodu na obale. U jednoho sáčku polevy ustřihněte pouze růžek, v něm pak namáčejte konce špejlí nebo jiných držátek na lízátko, a vždy ihned zapíchněte do kuličky. Potom na chvíli vložte do lednice, aby poleva ztuhla.

Polevy vlijte do vyšších nádobek, lízátka se tak budou snadněji namáčet, a namáčejte do jedné barvy nebo do obou barev, aby vám vzniklo mramorování. Než poleva ztuhne, dozdobte ji zvoleným zdobením. Potom už jen zapíchněte do květináče s pěnou. Vložte zpátky do lednice a vyndávejte až před servírováním.

Pěnová lízátka na různé způsoby

Budete potřebovat:

Na korpus:

  • 150 ml vody
  • 1 balení Pavlovova dortu
  • barvu potravinářskou gelovou růžovou, modrou a zelenou
  • pečící papír

Na krém:

  • malinový krém (je součástí balení)
  • 400 až 500 ml smetany ke šlehání
  • zdobení potravinářské různých barev a typů
  • cukrářské sáčky
  • špejle

Pečlivě vyšlehejte dortovou směs a vodu podle návodu na obale. Těsto si rozdělte na 3 díly a každý obarvěte jinou barvou. Obarvené těsto vložte v různých kombinacích do cukrářských sáčků a na plech vyložený pečícím papírem vymodelujte rozmanité tvary lízátek, do kterých vložte špejle. Lízátka posypejte zdobením a vložte do trouby předehřáté na 150 °C. poté teplotu ihned snižte na 110 °C a asi 90 minut lízátka sušte. Krém a smetanu vyšlehejte do pěny a při konzumaci do nich lízátka namáčejte.

Uvidíte, že jde o skvělou zábavu, a navíc se originální lízátka skvěle hodí na různé dětské akce. Zkusíte tyto recepty také?

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu