foto: Freepik/timolina | ilustrační fotografie
článek: Zapomeňte na bramborovou kaši v prášku a raději si udělejte domácí
Bramborová kaše je poměrně jednoduchá příloha, kterou doma uvaříte během několika málo minut, přesto mnozí sahají po náhražce v podobě bramborové kaše v prášku. Ta je však plná konzervantů a tak si ji raději udělejte sami. Přesto byste si měli dát pozor na pár základních věcí, protože i takto snadný recept se dá lehce pokazit.
Domácí bramborová kaše je chuťově lepší než její prášková varianta
Domácí bramborová kaše má mnoho variací. Ale základní recept je stále stejný. Uvaříte nejlépe starší brambory a rozmačkáte je s máslem, trochou soli a pepřem. Přesto mnoho lidí přidává pro jemnější chuť například mléko nebo trochu smetany. Ti kreativnější dávají i nadrobno nasekanou cibuli, osmaženou slaninu, hrášek nebo bylinky. U bramborové kaše se prostě kreativitě meze nekladou, jen musíte zkoušet, co vám nejvíce chutná.