" title="Další fotografie">
cizrna v kari omáčce (zdroj foto: instaphenomenons.me) | ilustrační fotografie
článek: Uvařte si ten nejlepší vegetariánský oběd. Přinášíme vám inspiraci.
Cizrna ve žluté kari omáčce
Doba přípravy receptu:
1 hodina
Ingredience:
- 250 g cizrny
- 1 rajče
- 1 paprika
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml vývaru
- koření – kmín, kurkuma, kari, mletá paprika a chilli
- sůl a pepř
Postup přípravy:
- Cizrnu namočte den dopředu nebo alespoň přes noc. Druhý den ji uvařte doměkka.
- Na oleji osmahněte cibuli, kmín, koření a trochu soli.
- Až cibule zesklovatí, přidejte cizrnu a zbylé koření. Promíchejte a zalejte vývarem.
- Nechejte vařit alespoň 10 minut, poté přidejte nakrájenou zeleninu. Vařte, dokud se vývar téměř nezredukuje.
- Podávejte s rýží.