" title="Další fotografie">
hlávkový salát se zeleninou (zdroj foto: deskgram.net) | ilustrační fotografie
článek: Uvařte si ten nejlepší vegetariánský oběd. Přinášíme vám inspiraci.
Hlávkový salát s dresingem z bílého jogurtu doplněný rajčaty, ředkvičkami a další zeleninou
Doba přípravy receptu:
10 minut
Ingredience:
- hlávkový salát
- 3 velká rajčata
- 5 ředkviček
- 1 kedlubna
- kousek salátové okurky
- bílý jogurt
- 1 stroužek česneku
- sůl
Postup přípravy:
- Všechnu zeleninu důkladně omyjeme.
- Salát nakrájíme na úzké nudličky, rajčata na malé kostičky, okurku na malé kousky a kedlubnu můžeme nastrouhat na struhadle.
- Vše vložíme do mísy a nachystáme si dresing.
- Dresing vytvoříme smícháním bílého jogurtu, soli a propasírovaného česneku.
- Přes směs zeleniny přelijeme dresing a podáváme s pečivem.