Jsou hravé, zábavné a můžete je vytvářet spolu s dětmi. Takové recepty na lízátka, cake pops a další sladké a barevné výrobky vám dnes přinášíme.
Sladké kuličky perníkových cake pops
Budete potřebovat:
Na těsto:
- 1 balení perníku
- 120 ml oleje
- 400 ml vody
- 100 g pomazánkového másla bez příchuti
Na ozdobení:
- 1 balení tmavé polevy
- 1 balení světlé polevy
- zdobení pestré
- kuličky a další tvary potravinářského zdobení
- asi 40 špejlí, tyčinek nebo brček na tyčky k lízátkům, čím barevnější, tím lepší
Smíchejte perníkovou směs, vodu a olej podle návodu na obale. Potom ji nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte asi 30 minut.
Rukama těsto nadrobno rozdrobte do mísy, přidejte pomazánkové máslo a důkladně promačkejte. Ručně z hmoty vytvořte menší kuličky, asi ve velikosti lízátka. Polevy opět připravte podle návodu na obale. U jednoho sáčku polevy ustřihněte pouze růžek, v něm pak namáčejte konce špejlí nebo jiných držátek na lízátko, a vždy ihned zapíchněte do kuličky. Potom na chvíli vložte do lednice, aby poleva ztuhla.
Polevy vlijte do vyšších nádobek, lízátka se tak budou snadněji namáčet, a namáčejte do jedné barvy nebo do obou barev, aby vám vzniklo mramorování. Než poleva ztuhne, dozdobte ji zvoleným zdobením. Potom už jen zapíchněte do květináče s pěnou. Vložte zpátky do lednice a vyndávejte až před servírováním.
Pěnová lízátka na různé způsoby
Budete potřebovat:
Na korpus:
- 150 ml vody
- 1 balení Pavlovova dortu
- barvu potravinářskou gelovou růžovou, modrou a zelenou
- pečící papír
Na krém:
- malinový krém (je součástí balení)
- 400 až 500 ml smetany ke šlehání
- zdobení potravinářské různých barev a typů
- cukrářské sáčky
- špejle
Pečlivě vyšlehejte dortovou směs a vodu podle návodu na obale. Těsto si rozdělte na 3 díly a každý obarvěte jinou barvou. Obarvené těsto vložte v různých kombinacích do cukrářských sáčků a na plech vyložený pečícím papírem vymodelujte rozmanité tvary lízátek, do kterých vložte špejle. Lízátka posypejte zdobením a vložte do trouby předehřáté na 150 °C. poté teplotu ihned snižte na 110 °C a asi 90 minut lízátka sušte. Krém a smetanu vyšlehejte do pěny a při konzumaci do nich lízátka namáčejte.
Uvidíte, že jde o skvělou zábavu, a navíc se originální lízátka skvěle hodí na různé dětské akce. Zkusíte tyto recepty také?