Zužitkujte ovoce ze zahrádky a připravte si rychlý nepečený dort

Sezóna jahod je v plném proudu a brzy se k tomu přidá i další ovocná úroda. Přemýšlíte, jak všechno ovoce ze zahrádky zužitkovat? Zkuste si připravit velmi jednoduchý a rychlý nepečený dort. S jeho přípravou vám mohou pomoci i děti.

Raději čerstvé než kompotované

Ovoce by mělo tvořit nedílnou součást našich jídelníčků, vždy bychom ale měli sahat po ovoci čerstvém než po tom z kompotů. Naštěstí přichází léto, a tak si budeme moci užít ovoce opět ve velkém. Máte své vlastní ovoce ze zahrádky a nevíte, co s ním? Připravte si skvělý a velmi rychlý nepečený dort. V receptu není téměř žádný cukr, o chuť se totiž postará právě čerstvé ovoce, které bývá dostatečně sladké. Tento dort je tak ideální letní pochoutkou.

Ovocný nepečený dort

Doba přípravy 30 minut.

Suroviny:

  • 2 balení dětských piškotů,
  • 2 lžíce cukru moučka,
  • 2 kelímky zakysané smetany,
  • 2 kelímky smetanového bílého jogurtu,
  • 1 kelímek smetany na šlehání,
  • ovoce,
  • 1 čokoláda.

Příprava:

  1. Ve větší míse i ušleháme dohromady zakysanou smetanu, jogurt a cukr.
  2. Připravíme si dortovou formu, do ní budeme vrstvit piškoty, ušlehanou směs a ovoce.
  3. Začneme první vrstvou piškotů, poklademe čerstvým ovocem a potřeme směsí smetany a jogurtu.
  4. Takto budeme pokračovat, dokud nedojdeme na konec formy. Poslední vrstvu musí tvořit piškoty.
  5. Takto připravený dort necháme uležet v chladu, ideálně přes noc.
  6. Poté si našleháme smetanu, potřeme jí dort a nahoru naskládáme další vrstvu ovoce.
  7. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou, popřípadě můžeme posypat ještě oříšky.

Tip: Pokud máte k dispozici více druhů ovoce, střídejte je. Každou ovocnou vrstvu může tvořit jiný druh ovoce, dort bude mít zajímavější chuť. Bude i lépe vypadat.

Místo piškotů také můžete na vrstvení použít sušenky.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu