Jak co nejúčinněji omyjete své sexuální hračky? Buďte pečlivá, hrozí infekce i jiné zdravotní potíže

V každé domácnosti jsou věci, které čistíte naprosto automaticky – WC, sporák, koupelna, vysáváte koberce a vytíráte. Pak jsou tu ale jiné věci, například převlékání povlečení na postelích, které neděláte tak často. A překvapivě, pro mnoho žen sexuální pomůcky spadají do té druhé kategorie!

Hygiena pro sexuální hračky

Je pravdou, že spousta žen nikdy neumyla vibrátor před nebo po jeho použitím! To může být velký problém, vibrátor přece používáte na jednu z nejcitlivějších částí těla, a pokud nejste opatrná, snadno si tak způsobíte velmi nepříjemný zánět. Mnoho žen nechápe, jak důležitá věc je čištění vibrátoru, a v důsledku toho chodí k lékaři, protože mají infekce typu bakteriální vaginózy nebo kvasinkové infekce.

Máme pro vás pár rad, jak co nejúčinněji svou sexuální pomůcku očistíte, a zabráníte tak přenosu bakterií do svého těla. Pravděpodobně žádná žena nedodržuje všechna pravidla této hygieny, ale bylo by dobré, kdyby ano. Za zdravotní potíže to přeci nestojí!

Jak který materiál čistit?

Použití vibrátoru nebo jiné pomůcky vyrobené z neporézních materiálů, jako je silikon nebo sklo, je nejbezpečnější, protože jiné materiály, například latex a kaučuk, mohou shromažďovat bakterie v pórech. Co se týče pravidelné očisty sexuální pomůcky, použijte antibakteriální mýdlo. Mýdla na bázi oleje mohou při kontaktu se silikonem povrch poškodit, a vaši oblíbenou hračku odsoudit k vyhození do odpadků.

Super peeling

K důkladné očistě sexuální pomůcky přistupujte stejně poctivě, jako například k čištění pleti. Drhněte ji rukama, nebo lépe žínkou, a trochou teplé vody asi minutu a půl. Nezapomeňte dát pozor na úplné ponoření vibrátoru do vody, pokud si nejste naprosto jistá, že je vodotěsný. Tímto způsobem si také snadno svou hračku rozbijete! Po umytí ji řádně osušte čistým ručníkem.

Způsob uchovávání

Když pomůcku důkladně očistíte a osušíte, uložte ji do čisté krabice nebo sáčku tak, aby k ní nemohl prach. Také dbejte na to, aby se nedostávala do kontaktu s jinými předměty, a to včetně oblečení. Tak nejlépe zabráníte přenosu jakýchkoli zárodků a bakterií.

Pokud to opravdu nezvládáte, zkuste si zapamatovat alespoň to, že před použitím svou hračku vždy opláchnete co nejteplejší vodou!

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu