Buďte trendy a stylová! Každá žena by měla znát základní tipy pro vytvoření svého jedinečného stylu

Pro vybudování vlastního stylu, který vám bude přesně sedět a zároveň se v něm budete cítit dobře, jsou nejdůležitější dvě věci. Váš styl musí ladit se základními prvky vašeho vzhledu a musí být odrazem vašeho charakteru, vaší jedinečnosti a originality. Abyste byla trendy, chce to ze začátku investovat víc času a peněz do základů nového šatníku. Vyplatí se to, čas i peníze se vám mnohonásobně vrátí!

Elegance a styl

Oblékat se elegantně a stylově každý den je dovednost, kterou může být obtížné zvládnout. Naštěstí pro vás máme pár základních tipů, které by každá žena měla znát. I když se vám mohou zdát malé a jednoduché, užitečné tipy způsobí revoluci v tom, jak se denně oblékáte. Ať už se chystáte do práce, na společenský večírek nebo na nedělní návštěvu, tyto cenné rady zajistí, že budete vždy vypadat báječně! Módní, elegantní… no, zkrátka stylová!

Uspořádejte si a upravte šatník

Pokud jde o stylové oblékání, je nezbytné nejprve si uspořádat a upravit skříň. Koneckonců, jak můžete vytvořit skvělý outfit, když ani nevíte, co všechno ve skříni máte? Začněte tím, že důkladně projdete šatník a darujete nebo prodáte vše, co nenosíte nebo nemilujete. Potom uspořádejte zbývající položky úhledně do kategorií. Pověste, co by mělo být zavěšeno, a zbytek složte. Investujte také do stojanu na boty, abyste si mohla snadno představit kompletní oblečení.

Upravte barvy tak, aby vyhovovaly vašemu tónu pleti

Přemýšlela jste někdy, proč některé barvy na vás vypadají skvěle a jiné ne? Je to kvůli vašemu tónu pleti. Chcete-li zajistit, aby každý oděv, který nosíte, vypadal úžasně, zkuste svůj šatník naplnit barvami, které vám nejvíce lichotí. Pokud máte takzvanou studenou pleť, nakupujte oděvy v barvách, jako je bílá, černá, šedá, stříbrná a modrá. Jestliže jsou vaše tóny teplé, doplňte šatník modely v odstínech hnědé, žluté, zlaté, olivové a červené.

Vyrovnejte horní a dolní část oděvu

Může se zdát jednoduché vybrat ležérní a volné oblečení nebo naopak těsný a křivky obtahující model, ale snadné to není! U většiny žen vychází úspěšný a stylový vzhled z dosažení správné rovnováhy. Proto je důležité plánovat oblečení tak, aby se horní a dolní část vzájemně doplňovaly. Pokud máte na sobě volnou košili, zkuste ji spárovat s úzkými kalhotami a pokud jste si oblékla kalhoty se širokými nohavicemi nebo dlouhou sukni, zvažte doplnění přiléhavým či krátkým topem.

Investujte do oblečení, které podpoří perfektní vzhled vašeho těla

Mít nekonečné množství oblečení, které na vás vypadá skvěle, vyžaduje strategické nakupování. Nezbytné je investovat do návrhů, které podporují pěkný vzhled vašeho těla. Jestliže si nejste jistá, jaké oblečení je pro vás to pravé, vycházejte z kousků, které už doma máte. Vyberte to, co vám nejvíce sluší, a nakupujte oděvy se stejnou siluetou. Pak si zaexperimentujte s různými tkaninami, barvami a módními doplňky, protože jistotu, že vypadáte fantasticky, tu už máte!

Nebojte se míchat vzory

Vzory jsou vynikajícím způsobem, jak do šatníku přidat život a zábavu a míchání vzorů je ještě lepší. Jestliže jste se držela základních vzorů v kombinaci s něčím jednobarevným, nyní je čas na změnu. Chce to odvahu a vkus, protože vzory se musí doplňovat, nikoli na sebe narážet. Pro začátek vyberte jeden základní design a svůj outfit zvýrazněte jiným. Alternativně můžete zvolit dva vzory s odpovídajícími nebo doplňkovými barevnými odstíny.

Nezapomeňte na doplňky

Přidání módních doplňků by mělo být posledním krokem k dokončení všeho outfitu. Ať už jde o něco tak jednoduchého jako opasek nebo použití různých náhrdelníků či korálků, všechny zdánlivé maličkosti dokážou proměnit váš vzhled z dobrého na skvělý! Proto je důležité investovat – stylové boty, kabelky, čepice, sluneční brýle a šperky jsou vše, co je potřeba vlastnit a nosit pro jedinečný vzhled.

Připravte si oblečení předem

Každá žena zná paniku, když ráno nestíhá a snaží se najít nějaké pěkné oblečení. Namísto toho, abyste každý den chodila pozdě nebo na sobě měla stále to samé, zkuste si předem sestavit nějaké varianty oblečení (a doplňků!). Stylové, předem vybrané kombinace ve skříni zajistí, že vaše rána budou probíhat hladce. Užitečným nápadem je také vytvoření outfitů pro formální, obchodní a společenské události. A určitě investujte do nadčasové klasiky, jako jsou džíny či bílá košile!

Nechte se inspirovat

Najděte stylové ženy, které byste ráda následovala (ať už je to vaše oblíbená hvězda, sestřenice nejlepší kamarádky nebo obrázek na Instagramu či Pinterestu) a nechte se inspirovat jejich stylem. Poté je použijte pro plánování svého oblečení. A nebojte se experimentovat! Vaše vybrané „ikony“ to určitě dělají také!

Pokud jde o vyzkoušení nového trendu nebo koupi kousku, který vás upoutá, nedovolte číslu svého věku, aby vám v něčem bránilo! Věk je totiž opravdu jen číslo, takže hurá na nákupy!

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu