Romana (44): Někdy už ani nedoufáme, že láska přijde. Mě si našla ta osudová!

Šťastné příběh je krásným důkazem toho, že lásku můžete najít v každém věku, a i tehdy, když vás životní události semelou tak, že na ni přestanete věřit.

Romana (44) vzpomíná

Michala si pamatuji jako spolužáka, veselého kluka s uličnickým pohledem. Svým svérázným humorem a nadhledem dokázal uhranout snad každou holku ve svém okolí. Mně se taky moc líbil, to přiznávám. Bláznilo nás po něm hned několik a některé spolužačky na gymplu mu nadbíhaly až nevhodným způsobem. Zajímavé je, že i profesorky mu sem tam mu odpustily nějaký ten průšvih.

Láska na lyžích

Michal chodil do jiné třídy, a ačkoli jsem po něm pokukovala, seznámit jsem se neodvážila. Myslela jsem si, že nemám šanci. Na povinný lyžařský výcvik ve 3. ročníku jsme jely všechny třídy společně. Ještě dodnes vděčím tatínkovi, jak mne nutil jezdit na lyžích, na sjezdovce jsem totiž byla jediná, kdo Michalovi stačil. A tak si mne konečně všiml. Vznikla z toho krásná platonická láska. Zůstalo jen u objímání, kradmých polibků a společných procházek. Po maturitě jsme šli každý svou cestou.

Neštěstí v rodině

Po škole jsem nastoupila do zaměstnání, vdala jsem se a porodila dva krásné syny. Ve svém životě jsem byla šťastná a Michal zůstával v mé hlavě jako krásná vzpomínka. Když i mladší syn nastoupil do školy, postihla nás tragédie. Manžel měl ošklivou autonehodu a na její následky zemřel. Zůstala jsem s dětmi sama. Tak uběhlo celých deset let, synové odrostli a já byla přesvědčená, že v mém srdci už nikdy nebude místo pro jiného muže. Pořídila jsem si proto pejska a těšila se na vnoučátka…

Nic není jen náhoda

Jako obvykle jsem se šla s psíkem projít a proti mně kráčel lehce prošedivělý elegán s uličnickým úsměvem na tváři. Michal přijel navštívit maminku a měl v plánu se pár dní zdržet. Neskrýval radost, že mě vidí. Smysl pro humor i temperament mu zůstaly, a tak jsme si domluvili hned na příští den společnou večeři. V restauraci jsme seděli hodiny a v povídání pokračovali i po zavírací době při noční procházce. Michal byl rozvedený, syn studoval v Americe a on žil staromládenecký život.

Během pár měsíců, co jsme se scházeli, se ke mně nastěhoval. Miluje mě a svou lásku mi stále dává najevo. Je to krásný vztah. A já jsem šťastná, že jsme se po letech opět našli!

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu