Hanka Kynychová (51): Zapálená do pohybu inspiruje ostatní. Věnuje se charitě i rodině, protože rodina a domácí strava jsou podle ní to nejdůležitější

Populární cvičitelka už dlouhá léta inspiruje k pohybu především ženy. Má své studio, kde vede hodiny cvičení, zároveň pečuje o rodinu a věnuje se charitě. Je přísnou maminkou a domácí stravu považuje za nejdůležitější. Proč?

Mnoho lidí relaxuje cvičením. Ale jak odpočívá profesionální cvičitelka?

Hanka si libuje v masážích. Chodí vždy dvakrát v měsíci na hodinu a půl. Říká, že její tělo potřebuje dostávat servis. Skvěle si je užívá a domnívá se, že masáže potřebuje každý z nás, i když právě je hodně opomíjíme. Jinak je podle Hanky nejlepší nicnedělání. Jen tak si sednout na zahradu nebo do přírody a koukat. Nechat plynout myšlenky. Také sklenka dobrého vína je oblíbeným odpočinkem.

Je možné cvičit tak často?

Hanka cvičí denně i několik hodin. Říká, že musí jít příkladem klientům, být v kondici a připravená kdykoli zaskočit za některého z trenérů, kteří v jejím studiu pracují. Lekce vede od pondělí do neděle, klienti prý mají víkendové hodiny ve velké oblibě. Takže ani víkendy nemá Hanka bez pohybu, občas si vyšetří nějaký ten den volna. Zdraví tolik hodin cvičení nijak neničí a psychickou pohodu to podporuje. A tak se ani vy nemusíte bát, pokud máte hodně volného času, cvičit, co to dá!

Strava a metabolismus

Hanka říká, že má celý život stejnou váhu. To je v jejím věku skutečně obdivuhodné, ale Hanka si hlídá, co jí. Také říká, že po padesátce na sobě začala pozorovat změny metabolismu a udržovat si váhu, ve které se cítí dobře, ji stojí více energie než dřív. A kondice ji trápí víc než nějaké ty vrásky. Tělo si ale řeklo, co pro své spalování potřebuje – méně masa, hodně vody (nejlépe filtrované), dostatek zeleniny a stravu bez lepku.

U Hanky doma se vaří každý den. A podle paní cvičitelky je to zcela zásadní věc nejen pro výživu, ale také pro fungování rodiny. Celá rodina se při jídle sejde a mluví spolu. Vaří společně s mužem, společně kupují kvalitní potraviny a vyhýbají se polotovarům. Dcery vedou ke střídmé a zdravé stravě hlavně proto, aby nezačaly tloustnout a aby se jim pak z frustrace ze vzhledu těla nerozvinuly poruchy příjmu potravy.

Sladkosti ano či ne?

I profesionálka v oboru kondice svým dětem i sobě občas dopřeje „nezdravý“ typ sladkostí nebo párek v rohlíku. Pokaždé ale dostanou přednášku, proč to které jídlo není zdravé a proč se po něm tloustne. V tuhle chvíli je Hanka přísná maminka, co se jídla týká. Na dětech jí záleží, a chce, aby jejich strava byla teplá, vyvážená… zkrátka nejlépe ta domácí.

Nejde přeci jen o tělo!

Hanka kromě cvičení a vyvařování rodině stíhá i mnoho dalších věcí. Nedávno například vydala svůj diář. A teď konečně přišla ta správná chvíle vytvořit vlastní kolekci sportovního oblečení. Po tom Hanka touží už mnoho let. V záplavě nabídky na trhu přináší nové pohodlné střihy a originální design, máme se na co těšit!

Připravte se na novou sportovní kolekci Hanky Kynychové, a to už letos na podzim!

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu