Krásná modelka Alena Šeredová dojídá po partnerovi, miluje omáčky a paštiky. Jak se má a jaké je její tajemství spokojeného života?

V roce 1998 skončila Alena Šeredová v soutěži Miss České republiky na 2. místě. V té době byla tato soutěž prestižní záležitostí a vítězkám otevírala cestu nejen do českého, ale i světového modelingu. A Alena zabodovala. Na Miss World se umístila v první pětici soutěžících krásek. Záhy začala jako modelka pracovat v Itálii, kde dosáhla opravdu velké popularity. Později se provdala za slavného italského fotbalového brankáře Gianluigiho Buffona, porodila mu dva syny, rozvedli se a …

Žije jako Italka, která miluje omáčky!

V Itálii už zůstala a žije tam trvale. Jak sama řekla, líbí se jí emotivní způsob komunikace Italů, baví ji, jak živě gestikulují, takový způsob komunikace jí byl vždy blízký a u lidí v Čechách chyběl. Nicméně dneska, po letech života v Itálii, jí už věčné rozhazování rukama leze na nervy, a naopak si užívá český klídek. Za všechna ta léta ale Aleně nepřestala chybět česká jídla, na která si potrpí.

Na těstoviny si modelka moc nepotrpí. A v Itálii do nich dávají jen rajčatovou omáčku, a tak si, paradoxně, Alena raději zajde v Praze do italské restaurace, kde těstoviny připravují i s česnekem či smetanovou omáčkou. A vůbec, Alena má omáčky moc ráda. Miluje také kulajdu, zelňačku, klasický guláš a má ráda i buřtguláš. Říká, že když za ní do Itálie přijede maminka, celé dny jenom vyvařuje. Alena si česká jídla od maminky dokonce zamražuje a s dětmi je postupně jedí.

Co na to její kondice?!

Bývalá miss se v kondici udržuje díky cvičení pilates a návštěvám posilovny. Co se týká další péče, kterou Alena používá, je baňkování. To dokáže krásně uvolnit tělo a rozproudit lymfu. Lázně ani wellness jí nic moc neříkají, v sauně je jí kvůli nízkému tlaku na omdlení. Pravidelně ale udržuje krásu své tváře takzvanou obličejovou jógou a tvrdí, že tato metoda perfektně funguje například proti tvorbě a prohlubování vrásek.

Dlouhé vlasy má Alena odjakživa. Směje se, že by chtěla mít kadeřníka doma, nejlépe jako partnera. Pěkně by jí vlasy hned po ránu upravil, vyfoukal… Do kadeřnictví chodí nerada, je tam hluk, spousta cizích lidí, a to není nic pro ni. Jenže přeci jen, vlasy už si musí dobarvovat, a tak navštěvuje kadeřnické salony chtě nechtě.

Skvělý metabolismus

Na rozdíl od mnohých z nás má Alena skvěle fungující metabolismus, a tak si může dovolit jíst hodně, což dělá ráda. Kromě českých jídel a českého chleba miluje taky naši paštiku Májka. Ty si do Itálie vozí v obrovském množství a skutečně si pochutná, když si může dát český chléb s máslem a paštikou. Doma vaří a k tomu dodává, že partnerovi vždy musí nandat menší porci než sobě. A nejednou se stane, že po něm jídlo ještě dojídá!

Ne všechny máme to štěstí, aby naše tělo tak skvěle spalovalo omáčky či pečivo. Ale pravdou je i to, že Alena nějaké to kilo navíc moc neřeší, říká, že stačí vhodně upravit oblečení a nikdo nic nepozná. Tak to, dámy, zkusme taky! Trápit se neustálými dietami stejně žádné velké štěstí naší psychické pohodě nepřinese!

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu