Krásná za každé situace. Poznejte specifika správného líčení

Podzimní líčení se od toho letního liší. Proto vyzkoušejte naše tipy na produkty, které jsou pro podzim i nadcházející zimu přímo stvořené. Buďte krásná a trendy bez ohledu na roční období!

Mít tak krásný make-up

Vybrat make-up, který se přesně k vám hodí, je dnes poměrně věda. Na trhu seženete nespočet textur, barev i značek. Nejdůležitější je zvolit správný odstín, jedině tak může make-up na obličeji vypadat přirozeně. Úkolem make-upu je vaši pleť barevně sjednotit a zakrýt drobné nedostatky. Nanášejte jej vždy v tenké vrstvě a krouživými pohyby jej zapracujte do pokožky obličeje krku a dekoltu. Nejlepší je vybírat tak, že si vezmete domů několik vzorečků a z nich pak vybírat ten pravý.

Proč používat pudr?

Bez pudru make-up není perfektní. Pudr pleti dodává hladký, rovnoměrný a matný vzhled. Také minimalizuje viditelnost pórů a funguje jako fixátor make-upu. Možná si nejste jisty, jestli je lepší pudr kompaktní nebo sypký. Oba vykonají stejnou službu, ale pudr kompaktní vydrží na tváři déle a snadněji jej můžete používat i během dne. Sypký pudr je lehčí, a tak na tváři často vypadá mnohem přirozeněji. Ať už vyberete jakýkoli, nejdůležitější je, aby ladil s tónem vaší pleti.

Rtěnka promlouvá za vás

Rty ozdobené balzámem či leskem vypadají skvěle. Proč se ale vzdávat barvy? Alespoň jednu rtěnku by měla mít každá žena. Symbolizuje ženství, krásu a přitažlivost. Dnešní rtěnky navíc obsahují složky, které o rty pečují a vyživují je. A barva? Jste-li světlovláska vsaďte na broskvovou, růžovou nebo korálovou. Tmavovláskám zase nejlépe sluší švestkové, čokoládové nebo červené odstíny. A doporučení – pamatujte, že k výrazným rtům stačí jen namalovat řasy a rozjasnit tváře.

Oči stíny pro neodolatelný pohled

Při líčení očí myslete na to, že stíny by měly ladit s vaší osobností i s tím, co máte na sobě. Pohled mluví za vás! Pro denní líčení volte jemnější barvy nebo přirozené teplé odstíny. Večerní líčení bývá výraznější, nejlépe budete vypadat tehdy, když světlejší odstín nanesete na horní víčko a k vnitřnímu koutku oka, tmavší barvu pak použijte na vnější koutky víček.

Bez řasenky ani mrknutí

U řasenky je hlavní tvar a velikost kartáčku. Právě díky němu se vám podaří řasenku nanést tak, aby vaše řasy vypadaly naprosto přirozeně. Ideální je kartáček střední velikosti, s úzkým koncem a hustými štětinkami. Tak barva dosáhne na všechny řasy – malé i větší. Pokud, nedej bože, zůstanou na řasách žmolky, pročešte je čistým kartáčkem nebo k tomu určeným hřebínkem. Jednu řasenku byste neměly používat déle než 2 měsíce, pak se začne drolit, rozmazávat a vysychá.

Důležitý detail = tvářenka

Je to malá a zdánlivě nenápadná paletka, o které si mnoho žen myslí, že se bez ní při líčení obejde. Naopak! Právě tvářenka na obličeji vykouzlí zdravou svěží barvu a zvýrazní jeho kontury.

Odstín tvářenky opět vybírejte podle tónu své pleti, ale můžete se řídit také zvoleným oblečením. Nebo prostě vlastním pocitem. Barvu nanášejte na lícní kosti štětečkem či ji lehce vklepejte prsty. Okraje líčení rozetřete do ztracena.

No a pokud k tomu všemu zvolíte ještě nějaký pěkný lak na nehty, není co dodat. Ruce ale nezapomeňte ošetřovat výživnými krémy, chladné počasí jim moc nesvědčí.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu