Tajnosti šatníku s přední českou fashion blogerkou Lucií Kratochvílovou

Lucie Kratochvílová (30) byla jednou z prvníh fashion blogerek v Česku. Na módní scéně působí už téměř deset let a svou vášeň pro luxusní vintage oblečení sdílí na perfektně sladěném Instagramu. Co má sama Lucie v šatníku?

Jaký má vlastně styl a kde nakupuje?

Lucie svůj styl oblékání popisuje následovně a je to trošku komplikované – styl je takzvaně „uvolněně eklektický“. Tedy kombinuje prvky sportovní s elegantními, staré a nové kousky, slučuje neslučitelné. Ráda nosí vintage trička s potiskem v kombinaci se saténovými „pyžamovými“ kalhotami doplněné o boty na širokém podpatku a luxusní značkovou kabelkou.

Dřív prý Lucie nakupovala v řetězcích, ale nyní se přesunula spíše do vintage obchodů, secondhandů a on-line bazarů. Na své high streetové značky ale nedá dopustit. „Hrozně ráda kombinuji minimalistické věci luxusních značek s něčím divočejším.“ popisuje Lucie. Prostě ji baví vytvářet nové originální kombinace, které by návrháře asi ani ve snu nenapadly.

Co se skrývá doma?

Byt na pražských Vinohradech na vás okamžitě dýchne tím, že je tam spousta módy. Hned v chodbě na skříni vykoukne superluxusní kožich, který už má svá nejlepší léta za sebou. To ale Lucii vůbec nevadí, ví, že z něj dokáže vykouzlit nějakou fantastickou trendy kombinaci.

Blogerce se před necelým rokem narodil syn. Prý čekala, že od té doby začne nosit už jen tenisky a pohodlné, spíše sportovní, věci. Ale mateřství ji ovlivnilo úplně opačným způsobem. „Asi jsem si po porodu chtěla dokázat, že přeci jen pořád dokážu být šik, a tak jsem začala o to víc nosit podpatky a elegantní oblečení,“ komentuje to Lucie se smíchem. Syn prý jí dodává obrovské množství energie, všechno ji baví víc než dřív a cítí se sebevědomější. Už se nebojí vyjít ven naprosto v čemkoli.

Svou vášeň chce předávat dál

Své nadšení pro vintage kousky chce Lucie šířit dál, a proto si založila obchod s vintage oblečením. Zatím pouze na Instagramu. „Mám štěstí na hezké secondhandové kousky a vždy je mi líto nechat je tam.“ vysvětluje Lucie, proč nakupuje víc oblečení, než by kdy sama unosila. A tak vznikl bazárek a Lucie doufá, že se jí brzy podaří otevřít i kamenný obchůdek. Už pro něj dokonce hledá vhodné prostory.

Inspirace není nikdy dost a současná móda dovoluje nosit možné i nemožné. I pokud chodíte striktně elegantně oblečené, určitě se rády podíváte, jaké i bláznivé věci mohou dobře vypadat. Zkoukněte styl Lucie Kratochvílové!

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu