Jaké je tajemství stále krásné Pretty Woman?

Nestárnoucí kráska Julia Roberts oslaví v říjnu své 52. narozeniny. Při pohledu na ni by to asi nikdo nehádal. Navíc se jí daří v práci i soukromém životě. Inspirujme se (nejen) jejím životem a zkusme být také krásné!

Ze života krásky

V roce 1990 nastal zásadní zlom v její kariéře. Právě tehdy si zahrála prostitutku Vivien ve filmu Pretty Woman po boku další herecké hvězdy Richarda Gerea. Julii bylo tehdy pouhých 23 let, když se katapultovala mezi hollywoodskou elitu. A na hereckém výsluní se tato kráska vyhřívá dodnes. Ředitel americké televizní stanice FOX prohlásil, že je pouze 10 jmen, která zaručí sama o sobě kvalitu filmu. A Julia Roberts je pravděpodobně jedinou ženou na tomto seznamu.

Když byla Julia malá, na žádnou hvězdnou kariéru to s ní nevypadalo. Ve škole se jí smáli kvůli velkým rtům a brýlím, ale právě ze rtů udělala Julia svou největší přednost. Po ukončení střední školy odjela za sourozenci do New Yorku, a tam začala občasně navštěvovat kurzy herectví. Jako většina hereček v jejím věku, si také Julia přivydělávala v oblasti modelingu. Zahrála si ve filmech Mystic Pizza a Ocelové magnólie, potom už přišla zmiňovaná zlomová role v Pretty Woman.

A co si myslí Julia o kráse?

Dnes je dokonalost na prvním místě a stala se nemocí lidstva. Obličej plný botoxu nebo mnoha vrstev make-upu, držíme různé, často nesmyslné diety, ale je to duše, o kterou se musíme hlavně starat.

Ocenění nejen finanční

A od této role se Julia nezastavila. V roce 2001 získala svého zatím jediného Oscara za hlavní roli ve filmu Erin Brockovich. Byla první ženou, která za roli inkasovala neuvěřitelných 20 milionů dolarů. Kromě herectví se plná elánu vrhla též na produkci filmů i televizních projektů, a ještě k tomu se stala tváří prestižní kosmetické značky Lancome. Časopisem People byla několikrát označena jako Nejkrásnější žena na světě, naposledy neuvěřitelně v roce 2017!

Na začátku své kariéry udělala Julia několik dobrých rozhodnutí, i když sama tvrdí, že za některé věci mohlo čistě štěstí. Například roli Vivien dostala až potom, co ji dalších 8 hereček odmítlo. „Ve skutečnosti je to mnohem víc o štěstí než o skutečném talentu.“ prohlásila herečka. A dodává: „Potom už je to o dostatečném rozumu, abyste ze štěstí dokázali vytřískat maximum.“ Pro Julii to v praxi znamená plné oddání se roli a ztotožnění s ní.

Herecké lásky

Julia prožila milostné románky s řadou hereckých kolegů. Zasnoubená byla například s hercem Kieferem Sutherlandem, ale ke svatbě nedošlo. Provdala se za zpěváka Lyla Lovetta. Přesně na 21 měsíců. Při natáčení jednoho z filmů poznala za kamerou mladíka Daniela Modera, a toho si v roce 2002 vzala za muže. Od té doby jsou spolu a mají dvojčata – dceru Hazel Patricii a syna Phinnaea Waltera, za 3 roky poté se narodil ještě syn Henry Daniel.

Své děti se Julia a Daniel snaží držet co nejdále od médií a žít co „nejběžnější život“. Roztomilé určitě je, že když děti zjistily, že máma je herečka, ptaly se, jestli je také slavná. Julia jim odpověděla: „No, myslím si, že hodně lidí vidělo filmy, ve kterých jsem hrála.“ „A jsi víc slavná než Taylor Swift?“ ptaly se děti dál. Julie si myslí, že děti vlastně nikdy nemohou pochopit realitu slávy, pro ně je prostě především máma, která se jako máma chová. A mají úplnou rodinu, což je to hlavní.

Julia Roberts zkrátka ví, že ta hlavní krása vychází zevnitř. A k její kráse přispívá také spokojený rodinný život a zajímavá práce. Něco z toho vyzkoušejte ve svém životě a uvidíte, že krásnější se budete zdát nejen samy sobě, ale i okolí!

 

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu