Herečka s pěkně ostrým jazykem, ale vnitřní nejistotou. Jitka Čvančarová (41) v zajetí žárlivosti a pomluv

Herečka Jitka Čvančarová (41) se zapletla do nepěkných pomluv. Sama Jitka k tomu říká: „Asi je pravda, že muži mají radši bezradnější, křehké ženy, které jim dodávají pocit té mužské nadvlády.“ Přesto, že si to uvědomuje, nemění se. Možná i proto se cítí nejistá před ladnými tanečnicemi, se kterými je její manžel denně ve styku. Ale dodává: „Nechápu, že tolik žen má ve čtyřiceti ještě tu trapnou odvahu obout si piškoty.“

Mám hodně mužské energie

A Jitka v čistě ženském kolektivu dlouho nevydrží, nedokáže jít cvičit či na taneční hodinu s dalšími ženami. A přestože je silně vnitřně nejistá, co se její vlastní ženskosti týče, s chutí se do druhých žen naváží. Ale sebevědomá by klidně být mohla, muži si cení jejího charisma, a případná kila navíc vůbec neřeší. Některým mužům se kypré tvary naopak líbí a baculky upřednostňují.

Když už něco dělat, tak dobře

Tohle své životní krédo se snaží herečka naplňovat. Je prý perfekcionista a do všeho se vrhá s plným nasazením. A také si stanovuje vysoké cíle. Že právě perfekcionismus a vysoko položená laťka měly zakrývat nedostatek vnitřní sebejistoty? A nejen to, na lidi kolem sebe, kteří tak vysoké ambice nemají, se Jitka dívá přeci jen „svrchu“. „Je s podivem, kolik českých žen se spokojí s tím, že něco umí jen napůl,“ uvedla herečka kousavě na adresu žen, které navštěvují taneční studio jejího manžela.

Ona sama má prý výkyvy váhy prostě dané. Přitom veřejně pomlouvá jiné ženy, které se na rozdíl od ní rozhodly se svou váhou něco dělat. A třeba právě to je důvod, proč chodí do studia manžela Jitky na klasický balet. O něm je známo, že skvěle formuje celou figuru a pod vedením zkušeného mistra se tady z žen stávají křehké bytosti s pohyby ladných labutí. Svůj nepříjemný názor se nebojí dát najevo, i když tak Petrovu, potažmo rodinnému, podnikání jenom škodí.

Pýcha a závist

Ženy ovšem kvůli jejím kousavým poznámkám na hodiny tance jistě chodit nepřestanou. Naštěstí. Jitka říká: „Jsem odmalička tank plný energie a neskrývám a celý život bojuji s plnější postavou.“ Právě přebytečnou energii i kila by skvěle rozpustila při tanci. Manžela by přitom měla pod dohledem a nemusela se tak zaplétat do pomluv. A stálo by také za to, kdyby Jitka pochopila, že ženy, které se učí tančit ačkoli ví, že tanečnice z nich nikdy nebudou, nejsou směšné, ale naopak obdivuhodné.

Jitka Čvančarová má charisma a na první pohled z ní sebevědomí jen srší. Ale skutečné sebevědomí se neprojevuje tím, že ostatní shazujeme, je to právě naopak. Jitka by na sobě asi měla hodně zapracovat!

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu