Slyšela už jste někdy o „polévkové dietě“? Tuhle rozhodně musíte vyzkoušet

Polévku lze vytvořit praktiky ze všeho. Můžete mít zeleninovou, masitou, ale také ovocnou. Zkuste experimentovat a vyzkoušejte polévkovou dietu, která vám dodá všechny potřebné živiny a vitamíny, a navíc má velmi nízký obsah kalorií. Můžete vytvořit různé polévky vynikajících chutí a nebudete hladovět.

Polévka jako hlavní jídlo

Hlavní jídlo byste při této dietě měli vyměnit za polévku. Abyste však měli ve svém hubnutí úspěch, dodržujte také jiný jídelníček.

Ostatní pokrmy by tedy měly být lehká a zdravá jídla – ryby, libové maso a zelenina. Vyvarujte se kofeinu a alkoholu a zkuste co nejvíce denních chodů vyměnit za polévku.

Recept na polévku, která má jen 293 kalorií

Budete potřebovat:

  • 1 střední celer nakrájený na kostičky,
  • 2 velké pastináky – také na kostičky,
  • 1 střední pórek na plátky,
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené a mírně ochucené solí,
  • 100 g čočky,
  • 250 ml vody,
  • olej a na dochucení,
  • tymián.

Postup přípravy:

  1. Veškerou zeleninu, olej, sůl dáme do trouby a necháme péct 40 minut při 175 stupních.
  2. Mezitím uvaříme čočku ve vodě a dochutíme tymiánem.
  3. Poté vše smíchejte a mixérem vytvořte krémovou polévku.
  4. Můžete přidat více vody.

Polévka je plná zdraví

Dobrá a chutná polévka vám dodá všechny živiny a vitamíny, které vaše tělo potřebuje. Polévka také obsahuje díky zelenině velké množství vlákniny a tím zbavuje vaše tělo nechtěných toxinů. Polévková dieta není tak tvrdá, jako například vodní dieta, ale přesto se vám při ní podaří, zhubnout nadbytečná kila. Navíc je prokázáno, že teplé tekutiny prospívají našemu organismu daleko lépe než ty studené.

Zkuste nahradit alespoň dvě jídla polévkou za den a během několika týdnů shodíte až 3 kilogramy vaší váhy. Jen nezapomeňte, že i ostatní jídla musí být lehká a vyvážená.

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu