Recept na vylepšenou krupicovou kaši. Zamilují si ji nejen děti

Krupicová kaše patří snad k těm nejoblíbenějším sladkým pokrmům, který milují nejen děti, ale také dospělí. Miluje ji i vaše rodina? Zkuste je překvapit a připravte krupicovou kaši s trochu jinými ingrediencemi, než jste zvyklí. Může totiž hned chutnat úplně jinak, a dodat tak vašemu talíři nový rozměr.

Krupicová kaše na sto způsobů

Na této oblíbené kaši je nejlepší to, že ji můžete pokaždé připravit trochu jinak. Asi nejčastěji se krupicová kaše zdobí cukrem, máslem a kakaem. Proč ale zůstávat u těchto typických ingrediencí? Zkombinujte oblíbené sladké ingredience a vytvořte novou chuť celého pokrmu.

V hlavní roli javorový sirup

Ano, tou sladkou tečkou, která změní celý recept, je javorový sirup. Ten totiž můžete použít namísto klasického moučkového cukru. Sladký bude pokrm stále stejně, avšak jeho chuť bude trochu jiná. A co zdobení kaše? Přidejte pár kousků zdravých ořechů, ty dodají krupicové kaši jiný styl.

Doba přípravy: 10 minut, 1 porce

Budete potřebovat:

  • 3 šálky mléka,
  • 4 lžíce hrubé mouky,
  • třtinový cukr,
  • javorový sirup,
  • vanilkový cukr,
  • pekanové ořechy.

Postup přípravy

  1. Ze všeho nejdříve si připravte samotnou kaši. Do rendlíku dejte mléko a zahřejte ho nad mírným plamenem. Přidejte třtinový cukr, aby už samotná kaše byla dostatečně sladká.
  2. Za stálého míchání, aby se cukr nepřipekl na dno rendlíku, obě ingredience rozehřejte.
  3. Po pár minutách můžete opatrně přisypávat hrubou mouku. Při sypání mléko stále míchejte, aby se vám nevytvořily hrudky.
  4. Po chvíli vaření začne mléko vlivem mouky houstnout až do konzistence kaše. Oheň stáhněte a servírujte do hlubokého talíře.
  5. Jelikož je krupicová kaše sama o sobě dost sladká, s dalšími sladkými ingrediencemi nakládejte opatrně. Nezapomínejte, že všeho moc škodí. Doprostřed krupicové kaše nasypte trochu vanilkového cukru, který přidá zajímavé aroma celé kaši.
  6. V mixéru si rozdrťte pekanové ořechy na hrubé, malé části, nebo na úplný prach — záleží na tom, zda chcete mít v kaši křupavé části, či nikoliv. Nakonec zalijte javorovým sirupem.

Tento lahodný sladký pokrm si zamilujete vy i vaše děti.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu