Perfektní prázdninová oslava s našimi recepty pro děti

Přidat na Seznam.cz

Jsou hravé, zábavné a můžete je vytvářet spolu s dětmi. Takové recepty na lízátka, cake pops a další sladké a barevné výrobky vám dnes přinášíme.


Sladké kuličky perníkových cake pops

Budete potřebovat:

Na těsto:

  • 1 balení perníku
  • 120 ml oleje
  • 400 ml vody
  • 100 g pomazánkového másla bez příchuti

Na ozdobení:

  • 1 balení tmavé polevy
  • 1 balení světlé polevy
  • zdobení pestré
  • kuličky a další tvary potravinářského zdobení
  • asi 40 špejlí, tyčinek nebo brček na tyčky k lízátkům, čím barevnější, tím lepší

Smíchejte perníkovou směs, vodu a olej podle návodu na obale. Potom ji nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte asi 30 minut.

Anketa: Jaké jsou oblíbené sladkosti vašich dětí?
Celkem hlasů: 273
Rukama těsto nadrobno rozdrobte do mísy, přidejte pomazánkové máslo a důkladně promačkejte. Ručně z hmoty vytvořte menší kuličky, asi ve velikosti lízátka. Polevy opět připravte podle návodu na obale. U jednoho sáčku polevy ustřihněte pouze růžek, v něm pak namáčejte konce špejlí nebo jiných držátek na lízátko, a vždy ihned zapíchněte do kuličky. Potom na chvíli vložte do lednice, aby poleva ztuhla.

Polevy vlijte do vyšších nádobek, lízátka se tak budou snadněji namáčet, a namáčejte do jedné barvy nebo do obou barev, aby vám vzniklo mramorování. Než poleva ztuhne, dozdobte ji zvoleným zdobením. Potom už jen zapíchněte do květináče s pěnou. Vložte zpátky do lednice a vyndávejte až před servírováním.

Pěnová lízátka na různé způsoby

Budete potřebovat:

Na korpus:

  • 150 ml vody
  • 1 balení Pavlovova dortu
  • barvu potravinářskou gelovou růžovou, modrou a zelenou
  • pečící papír

Na krém:

  • malinový krém (je součástí balení)
  • 400 až 500 ml smetany ke šlehání
  • zdobení potravinářské různých barev a typů
  • cukrářské sáčky
  • špejle
Pečlivě vyšlehejte dortovou směs a vodu podle návodu na obale. Těsto si rozdělte na 3 díly a každý obarvěte jinou barvou. Obarvené těsto vložte v různých kombinacích do cukrářských sáčků a na plech vyložený pečícím papírem vymodelujte rozmanité tvary lízátek, do kterých vložte špejle. Lízátka posypejte zdobením a vložte do trouby předehřáté na 150 °C. poté teplotu ihned snižte na 110 °C a asi 90 minut lízátka sušte. Krém a smetanu vyšlehejte do pěny a při konzumaci do nich lízátka namáčejte.

Uvidíte, že jde o skvělou zábavu, a navíc se originální lízátka skvěle hodí na různé dětské akce. Zkusíte tyto recepty také?

Autor: Michaela R.
Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru

Ještě jste nečetli

Mohlo by Vás zajímat

Články pro Vás

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas s Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VARIETY STYLE s.r.o.