Pečené kuře patří k oblíbené pochoutce, dnes si jej můžeme doma připravit na sto způsobů a pokaždé může být s něčím jiným a jinak chutnat. Ale pokud hledáte snadný, a především osvědčený způsob, jak si připravit to nejlepší pečené kuře, rozhodně zkuste trik se solí. Potřebovat k tomu budete jen dvě ingredience.
V čem je kuře pečené v soli jiné?
Kuře pečené v soli je skvělé v tom, že je rychle a snadno připravené, zvládne to opravdu i úplný začátečník – a výsledek je přitom zaručený. Je totiž vždycky zaručeně křupavé, má krásnou zlatavou barvu, a co je hlavní, maso je po upečení neodolatelně šťavnaté.
Asi každá hospodyňka ví, že tohle není úplně snadná věc, kuřecí maso se zvláště během pečení snadno vysuší, pokud ale vyzkoušíte tento recept, určitě se vám to nestane a budete mile překvapeni. Možná, že už pak kuře nikdy nebudete péct jinak. Výhodou je i to, že jde o levnou variantu pečeného kuřete a připravit si ho můžete kdykoliv.
Kuře pečené v soli
Recept na 4 porce, doba přípravy 2 hodiny.
Suroviny:
- 1 celé kuře,
- 1 kg soli.
Postup:
- Kuře si nejprve řádně omyjeme a necháme vodu trošku okapat.
- Zevnitř lehce nasolíme.
- Připravíme si pekáček, do něj nasypeme celý jeden kilogram soli. Sůl potom rozprostřeme rovnoměrně.
- Na sůl pak položíme připravené a omyté kuře a vložíme jej do předem předehřáté trouby na 160 stupňů.
- Kuře budeme při stejné teplotě péct dvě hodiny, v polovině doby pečení je dobré jej otočit.
Podáváme ideálně s vařenými brambory a zeleninou.