Margarita je nadčasový koktejl, který výborně chutná a nikdy nevyjde z módy

Margarita stále patří mezi nejžádanější koktejly na světě. Traduje se, že vznikla na protest proti prohibiční éře na konci 19. století, ale její vynálezce bohužel upadl do historie zapomnění. Během desítek let vzniklo mnoho variací tohoto skvělého koktejlu, ale originál je jen jeden. Vyzkoušejte i vy recept na skvělou Margaritu, tak, jak se pila kdysi dávno.

Poměr surovin je důležitý

Margarita, španělsky sedmikráska, je dokonalá hlavně díky správnému poměru použitých surovin. Aby byla opravdu chuťově dokonalá, musíte vždy dodržet poměr:

  • 2 díly tequily,
  • 1 díl Tripl Sec,
  • 1,75 dílu limetkové šťávy.

Nezkoušejte to míchat od oka, protože nikdy nedocílíte opravdové chuti Margarity.

Jaká tequila se hodí do Margarity?

Obecně byste měli vždy používat stříbrnou neboli bílou tequilu a to do všech míchaných nápojů, do kterých patří. Zlatá tequila je totiž o něco sladší a tak může výrazně ohrozit chuť nápoje a přebít ostatní ingredience. Pokud jste však vysloveně zastáncem zlatého druhu tohoto alkoholu, chuti se meze nekladou a klidně ji použijte. Nebojte se též do míchaného drinku přidat trochu chilli prášku nebo soli.

Namíchejte si originální Margaritu

Pro přípravu dvou koktejlů tohoto skvělého míchaného nápoje budete potřebovat:

  • 2 plátky limetky na ozdobu okraje sklenice a oblohu,
  • sůl, můžete použít i mořskou,
  • 4 díly stříbrné tequily (2 panáky),
  • 2 díly Tripl Sec (1 panák),
  • 3,5 dílu čerstvé limetkové šťávy (necelé 2 panáky),
  • led.

Pracovní postup

  1. Nachystejte si širokou sklenici na stopce.
  2. Vezměte plochý talíř a vsypte do něj sůl.
  3. Limetkou potřete okraj sklenice – a ten poté namočte do připravené soli. Takto se vám kraj sklenice krásně obalí.
  4. Rozdělte stříbrnou tequilu, Tripl Sec a limetkovou šťávu do dvou sklenic a promíchejte, aby se tekutiny smíchaly.
  5. Přidejte led a na okraj sklenice ještě umístěte plátek limetky na ozdobu.

Margarita se dá míchat na mnoho způsobů

Margarita má mnoho podob a variací. Nemusíte se bát ani experimentovat a přidávat do ní přísady, které máte rádi. Dá se přidat například cider, pomerančový džus, šampaňské, chilli, a pokud chcete být hodně originální, klidně použijte modré curacao. Vždy však dodržte základní poměr surovin. Jen tak dosáhnete skvělého nápoje. Zdobit ji můžete kousky jahod, ananasu nebo mangem, který mu dodá zvláštní chuť.

Tento míchaný nápoj, který vám nezabere více jak 5 minut času se skvěle hodí k jakékoliv grilované rybě nebo steaku.

Autor: Michaela Richterová
ZAVŘÍT