Frosé je ledový koktejl a hlavní roli v něm hraje růžové víno a oblíbené ovoce. Pokud jste i vy milovníci vína, tento nápoj rozhodně musíte ochutnat. Momentálně je to ve světě naprostý hit a pijí ho snad všichni. Naučte se ho namíchat i vy. Jeho příprava není nikterak náročná a v létě vás tento koktejl příjemně osvěží.
Co budete k přípravě potřebovat
Příprava je velmi jednoduchá. Nejprve si nachystejte:
- jednu láhev vašeho oblíbeného růžového vína,
- 1/3 hrníčku cukru krystal,
- ¼ hrníčku studené vody,
- nastrouhanou kůra z jednoho citrónu,
- šťáva z jednoho citrónu.
Postup, jak připravit vynikající Frosé
- Nejprve nechte růžové víno zmrazit alespoň tři hodiny. Nezapomeňte ho přelít do něčeho většího, než je láhev, protože se bude rozpínat.
- Připravte sirup. Na malé pánvi přivedete k varu vodu smíchanou s citrónovou kůrou, šťávou a cukrem.
- Vše míchejte, dokud se cukr pořádně nerozpustí a nechte vychladnout.
- Nakonec kusy zmrzlého vína dejte do mixéru, přidejte k němu připravený sirup a pořádně rozmixujte.
Takto připravenou ledovou směs můžete obohatit o vaše oblíbené ovoce, například maliny nebo jahody a ihned podávejte, nebo ji vložte zpět do mrazáku. Tento koktejl můžete dozdobit také mátou. Frosé vymysleli v New Yorku, ale postupně se stal oblíbený po celém světě, a to pro svou jedinečnou chuť. Příjemně vás osvěží v parných dnech a je to ideální koktejl na všechny společenské události, ale také na romantickou chvilku ve dvou.
Letošní léto je ideální pro experimenty, proto neváhejte vyzkoušet něco nového. Uvidíte, že si chuť Frosé zamilujete.