Hovězí s brokolicí a cuketovými nudlemi vás ohromí

Hovězí maso se dlouho považovalo za nezdravé. V dnešní době však už víme, že tomu tak není. Dokonce jsou potvrzené pozitivní účinky tohoto masa na lidský organismus, a tak není důvod si ho odepřít. Právě naopak. Přidejte do svého jídelního lístku tuto potravinu. Připravte si vynikající hovězí s brokolicí a cuketovými nudlemi. Tento recept vás příjemně překvapí svou chutí.

Klady kvalitního hovězího masa

  • Obsahuje velké množství bílkovin – bez nich se naše tělo neobejde, má pozitivní vliv na růst a vývoj svalové hmoty.
  • Je to bohatý zdroj minerálních látek a vitamínů – v hovězím mase najdeme sodík, draslík, hořčík a vápník. Také vitamíny A a B.
  • Hovězí maso má všestranné využití – můžete ho dusit, smažit, vařit, péct, grilovat, flambovat, ale také jíst i syrové.

Hovězí s brokolicí a cuketovými nudlemi

Na přípravu tohoto skvělého pokrmu pro 2 osoby budete potřebovat:

  • 300 g kvalitního hovězího zadního,
  • 2 lžíce rostlinného nebo olivového oleje,
  • 1 lžíci koření na steaky,
  • 300 g cukety,
  • 200 g brokolice,
  • 1 stroužek česneku,
  • ½ lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžičku soli,
  • 1 jarní cibulku –nať,
  • ¼ lžičky sezamových semínek.

Pracovní postup

  1. Z masa odstraňte blanky a očistěte ho. Poté jej nakrájejte na tenké nudličky a lehce pokapejte olejem. V tomto stavu ho nechte chvíli odležet.
  2. Z cukety udělejte taktéž nudličky pomocí škrabky na brambory. Brokolici rozeberte na malé růžičky.
  3. Připravte si malou pánvičku a opražte na ní lehce sezamová semínka.
  4. Připravte si hlubokou pánev, vlijte na ni zbytek oleje a nechte ji rozehřát na vysokou teplotu.
  5. Poté na pánev vložte hovězí maso, posypte jej polovinou koření na steaky a zprudka restujte zhruba 5 minut.
  6. Přidejte najemno nasekaný česnek, nudličky cukety, růžičky brokolice a dochuťte druhou polovinou koření na steaky. Vše zakápněte worcesterovou omáčkou a dle potřeby dosolte.
  7.  Restujte na pánvi, dokud nebudou všechny suroviny prohřáté. To bude trvat zhruba 2 minuty.
  8. Takto připravené maso můžete ihned podávat. Na talíři ho dozdobte nasekanou natí zelené cibulky a opraženými sezamovými semínky.

Tento pokrm budete mít hotový do 30 minut. Skvěle se k němu hodí opečená bylinková nebo česneková bagetka.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu