Domácí pizza: Připravte si ji jen z pár surovin a za chviličku

Pizza je velmi oblíbeným pokrmem, připravovat se dá na sto různých způsobů, a i když se pravé těsto na pizzu připravuje z droždí, není to úplně nutné. Chutnou pizzu si totiž můžete doma připravit jen z pár surovin a velmi rychle.

Italská pochoutka, která dobyla svět

Původem pochází pizza z Itálie, ale tento pokrm je tak chutný a oblíbený, že dnes se těší oblibě po celém světě. Asi každý potvrdí, že nejlepší pizza je z pece a připravená v pizzerii, ale pokud máte tento pokrm rádi, můžete si ji snadno a rychle připravit i doma. Pravá italská pizza se připravuje jen z několika málo surovin – a do těsta pak zpravidla patří voda, mouka, sůl a droždí.

Pizza se pak potírá rajčatovým základem a patří na ni mozzarella. Další suroviny už je možné dodat podle chuti. i bez droždí si ale můžete připravit skvělé, a hlavně rychlé těsto na pizzu. Zkusíte to?

Domácí pizza 

Recept na 4 porce, doba přípravy 40 minut.

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky,
  • 6 lžic oleje,
  • půl balení prášku do pečiva,
  • sůl,
  • 1,5 dcl vody,
  • oregano,
  • 6 lžic kečupu,
  • sýr podle chuti a další ingredience na ozdobu pizzy.

Postup:

  1. Ve větší míse smícháme mouku, olej, prášek do pečiva, vodu a přidáme špetku soli. Vypracujeme těsto, které je lepší zpracovat vždy rukama. Následně vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme ho na tenkou placku.
  2. Těsto si vyválíme tak, aby vešlo na plech, mělo by být opravdu tenké.
  3. V menší míse si smícháme kečup a oregano, případně ještě dochutíme podle chuti solí nebo kořením na pizzu.
  4. Kečupovou směsí potom potřeme připravené těsto, a nakonec obložíme sýrem, šunkou, žampióny nebo jinými ingrediencemi podle chuti.
  5. Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 20 minut.

Pizzu můžeme obložit čímkoliv, na co máme zrovna chuť. Skvěle bude chutnat i s kukuřicí a kuřecím masem.

Autor: Michaela Richterová
if (show_sssp) { document.querySelector(".fb-comments").remove(); }
zavřít reklamu