Dietní pochoutky, které si můžete dát klidně i večer

Je 16:00 – a vy bezmyšlenkovitě žvýkáte čokoládovou tyčinku. Všechna novoroční předsevzetí jsou již pryč. Že vám to zní povědomě? Ano, nejste v tom sama. Každé odpoledne je velmi lákavé sáhnout po něčem opravdu sladkém, protože je to přeci tak dobré! Zkuste raději tyto mlsky vyměnit za něco zdravějšího, a hlavně méně kalorického.

Čokoládový banán

Ano, čtete dobře, opravdu si můžete dopřát čokoládu – ale pozor, jen tu hořkou! Nakrájejte banán na kolečka a namáčejte do rozpuštěné hořké čokolády. Banány jsou bohaté na draslík, který pomáhá snižovat krevní tlak, zatímco tmavá čokoláda má vysoký obsah antioxidantů.

Mrkev a hummus

Křupavá syrová mrkev s vysokým obsahem antioxidačních beta karotenů je dokonalým zdravým občerstvením. Připravte si 2 běžné nebo 12 baby mrkví a 2 lžíce hummusu. Cizrna používaná v této pomazánce má vysoký obsah vitamínů B – je také skvělá pro vegetariány a vegany.

Jablko a mandlové máslo

Nakrájejte polovinu jablka a ponořte ho do krémového mandlového másla, které je plné vitaminů. Jablka jsou bohatá na vlákninu a mohou pomoci snížit riziko vzniku rakoviny, cukrovky a srdečních chorob.

Banánové žetonky

Ponořte plátky banánů do citronové šťávy, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 140 ° C 1,5 hodiny. Před vyjmutím z plechu nechte plátky úplně vychladnout a uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až dvou týdnů.

Medový jogurt

Vmíchejte špetku skořice a 1 čajovou lžičku medu do asi 120 g netučného řeckého jogurtu, abyste získala sladkou pochoutku. Vyberte si jogurt s aktivními kulturami, který vám pomůže podpořit dobré zdraví střev.

Zmrazené hrozny

Je to tak jednoduché – a můžete své chuťové pohárky přimět, aby si myslely, že si dáváte zmrzlinu. Zmrazte hrozny po dobu nejméně dvou hodin. Obsahují silné antioxidanty – ve slupkách červených hroznů je navíc obsažen resveratrol, který obsahuje polyfenoly, co napomáhají zdraví srdce.

Meruňky plněné modrým sýrem

Sušené meruňky jsou bohatým zdrojem vlákniny, železa a vitaminu A. Pokud máte chuť na slano-sladkou chuť, přidejte k nim 1 polévkovou lžíci nadrobené nivy.

Arašídové máslo a celer

Smíchejte nastrouhaný celer s 1 lžící arašídového másla. Celer je skvělým zdrojem antioxidantů, vitamínů a minerálů a jeho šťavnatá chuť dokonale doplňuje hustá ořechová másla.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu