Několik důvodů, proč být spokojená s malým poprsím

Znáte to. Sociální sítě i titulní stránky časopisů se už nějaký ten pátek přímo hemží silikonovými krasavicemi a vám je čím dál tím hůř. Nová prsa si dnes pořídí kdejaká blogerka a vy abyste se obešla se svými přírodními jedničkami… Je však nutné pracovat s takto negativně nastavenou myslí? Není! Drobný hrudník, obzvlášť proslulé i kritizované „jedničky“ totiž svým majitelkám přináší nespočet výhod. O jaké jde?

Velká prsa rovná se optická tloušťka

Tohle tajemství vám málokdo prozradí nahlas, ale vidět je na první pohled. Stačí si všímat. Má vaše příbuzná, sousedka nebo kolegyně v práci velká ňadra? Tak si schválně vybavte, jak ženy s velkými prsy, jedno jestli s přírodními nebo umělými, vypadají v tričkách, košilích, halenkách anebo čemkoliv, co není těsně pod prsy upnuté k tělu. Máte to? Ano. Odpovědí je optická tloušťka, příliš mnoho textilního materiálu. Každá ňadra, od trojek výš, na postavě v podstatě „překáží“ a opticky ji zbytečně rozšiřují. Výsledkem jsou pak neforemné siluety, kdy má žena buď korpulentní vršek a k tomu dvě abnormálně vyhublé nohy anebo pokud má silnější spodek, pak ji větší prsa spolehlivě celkově posunou o několik oděvních kategorií výš. Bohužel nejen technicky, ale především opticky, třebaže tlustá v pravém slova smyslu není. Jediným oděvem, ve kterém mohou vypadat dobře i hodně velká prsa, jsou plavky. Ale v plavkách asi do práce běžně nechodíte, že?  

Zní to možná tvrdě, ale žen s jedničkami nebo dvojkami v push-upce se podobný problém nikdy týkat nebude. Drobná ňadra totiž působí přesně opačně. I když máte větší zadeček, silnější nohy nebo ramena, malá ňadra vám vždycky zaručí, že budete opticky štíhlejší, než jste. Do plavek to možná super není, ale to je také jediné mínus.   

Omezený pohyb a špatné spaní

Jsou i další nevýhody, které s sebou velké poprsí přináší. Třeba pohyb. Další problém, o kterém řada žen nahlas nepromluví, ale v duši jej moc dobře zná. Každá velká prsa, opět jedno, jestli umělá anebo přírodní, jsou těžká a tíží páteř. Bohužel nepřetržitě. Prsa nejsou módní doplněk, který si můžete sundat a pověsit ve skříni nebo v koupelně na věšák, když už jste doma a nikdo vás nevidí. S velkými prsy jste celé minuty, hodiny, dny, měsíce, roky… Pořád, což zátěž je. Kromě tlaku na záda jsou velká prsa problematická i při spaní, kdy překáží jak při ležení na boku, tak i na zádech (o břiše nemluvě) a často i při běžném pohybu (o sportu nemluvě). Hodně obdařené ženy mohou mít problém dokonce i s obyčejným sezením doma u počítače. Stále totiž mezi pažemi mají „obrovský materiál“, který překáží a nejhorší je, že nejde nikam schovat. Věřte, že spousta obdařených žen i „silikonek“ by vám v soukromí nakonec přiznala, že kdyby existovala možnost svá prsa „odkládat“, stály by o ni. Strávit totiž celý život s velkým hrudníkem je v nadsázce obdobně pohodlné, jako kdyby vás někdo nutil, být ve dne v noci pořád stejně učesaná a nalíčená, třeba i oblečená a obutá…

Přirovnání může znít legračně. Pravdou ale je, že malé hrudníky podobný problém neřeší. Naopak. Když se jim malá prsa nelíbí, vyztuží si je. A výhoda? Po příchodu domů z venku anebo večírku podprsenku jednoduše sundají a vycpávky zahodí třeba do kouta místnosti… Pohodlí především! Nebo ne?

Výrazné vzory, lepší výběr v módě     

Nositelky velkých hrudníků mají problém i s výběrem šatů. Tričko s nápisem, popiskou anebo divoké květinové vzory? S velkými prsy nešťastný nápad. Originální móda, krajky, výrazné barvy? Opět potíž. A potíž přináší i hlubší dekolty. Pokud zrovna nepracujete jako celebrita, jen stěží si hluboký dekolt do zaměstnání dovolíte. Ženy s velkými prsy mají navíc problém, že každý větší výstřih působí prvoplánově, mnohdy i nepříjemně, takže logicky volí opak. Výsledkem pak je neforemně zakrývající oblečení, ve kterém je ve vyšších teplotách tak akorát k zalknutí (o potížích s pocením pod prsy a z toho různých vyrážek nemluvě). Jenže, co nadělat, když chcete anebo musíte působit seriózně? Velká prsa sice nejsou neřešitelný módní problém, ale jejich přítomnost s sebou přináší různá úskalí, která zkrátka přehlédnout nelze. 

Majitelky malých hrudníků mají oproti svým vnadným kolegyním módní výhodu. Mohou nosit (s ohledem na celkovou postavu) prakticky všechno a výrazné vzory, barvy i kreativita jsou u nich v partiích hrudníku vítané. Řada žen s drobnějším poprsím působí i v intimním prádle anebo s hlubokým výstřihem u šatů mnohem více sexy, než ženy obdařené, kde zkrátka vidíte napřed velká prsa a potom jejich majitelku…

Nepřehlédněte: Laura (18): Mám malá prsa a nevím, co s tím.

Čyřky a výš. Komu se to vlastně líbí?  

Pravdou je, že od čtyřek výš jsou prsa jednoduše moc velká. Přesto je po světě řada žen, které se musí s obdobnou zátěží dennodenně prát, protože jim příroda nadělila a snad ještě více takových žen, které si nechávají podobné rozměry vytvářet uměle. Ale proč? Odpověď nejspíš zní: Kvůli mužům. To sice může být pravda, přesto ruku na srdce. Opravdu všechny muže na ženách zajímá jen ten hrudník? I přesto, že dobrá polovina z nich jsou prý tzv. „dolňáci“ a prsa tudíž berou jen jako něco navíc? A jaký je asi charakter muže, který se zajímá o ženu výhradně kvůli velkému hrudníku? Odpověď ponechám na vás. Pravdou však je, že podstatná část heterosexuálních mužů velká prsa na ženách skutečně neupřednostňuje a ještě vyhraněnější bývají lesbické ženy, které dávají rovněž přednost menším hrudníkům. Takže, ať už toužíte po příteli anebo přítelkyni, vyšší šanci na úspěch budou mít, zdá se, nakonec vždycky ty, jejichž hrudník je, vzhledem k tělu proporčně příjemný.

Závěrem? Nemusíte své jedničky/dvojky zrovna do nebe vynášet, když už tolik toužíte po velkém poprsí. Přesto je dobré, uvědomit si alespoň pár výše uvedených bodů dříve, než si zaděláte na úplně zbytečný komplex. 

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu