Jitka (31): Moje manželství skončilo po tom, co jsem si nechala udělat plastiku prsou

Vždy jsem měla komplex z malých prsou, ale po dvou porodech to bylo ještě horší. Manžel mi chtěl udělat k narozeninám radost a zaplatil mi na plastické chirurgii zvětšení poprsí. Mně se sice splnil sen a zvedlo se mi sebevědomí, on však na mě začal žárlit, a to nám zničilo před tím šťastné manželství. 

Tento článek vychází ze zaslaného textu od naší milé čtenářky. Všechna v článku uvedená jména byla z důvodu ochrany soukromí pozměněna. Použité fotografie jsou pouze ilustrační.

Komplex jsem měla už od mládí

Od mládí jsem měla obrovský komplex ze svých prsou. Podprsenka 75A mi byla velká. Ve škole se mi spolužáci posmívali a jednou z nejčastějších věcí, jaké jsem slyšela, bylo, proč jsem tak plochá. Hodně mi to vadilo, a tak jsem si podprsenku začala vycpávat ponožkami nebo různými hadříky. V dobře střiženém tričku to vypadalo celkem obstojně, ale na halenky s výstřihem jsem mohla rovnou zapomenout.

Petr měl rád zadky, ne prsa

Kvůli mému komplexu jsem měla problém navázat vztah s chlapci. Byla jsem pěkná holka, ale když mi chtěl kluk šáhnout na prsa, byl to problém. Až když jsem poznala Petra, všechno se změnilo. Hned na začátku jsem mu řekla, jaký mám komplex a on se jen smál. Vždy tvrdil, že mě miluje pro mou povahu, ne pro má prsa. „Jsem dolňák,“ tohle byla jeho oblíbená věta – a já mu věřila.

Nikdy jsem si u sexu nesundávala tričko

Přesto jsem se při sexu nikdy nesvlékla úplně. Vždy jsem si nechávala tričko. Cítila jsem se v tom prostě lépe. Za své prsa jsem se strašně styděla. „My vlastně máme hollywoodský sex. Tam taky v milostných scénách nikdy nikdo neviděl prsa,“ posmíval se mi, když jsem si jako obvykle odmítla sundat triko. Petr dokázal, že mě miluje opravdu takovou, jaká jsem tím nejhezčím způsobem. Požádal mě o ruku. A brzy po svatbě se nám narodila dcera.

Kojením jsem přišla o prsa úplně

Kojila jsem ji celý rok. Bála jsem se, že v tak malých prsou nebudu mít dostatek mléka, ale nebyla to pravda. V té době jsem ze svých prsou byla nadšená. Díky mléku byly objemnější a pěkné. Když jsem však malou odstavila, moje prsa už neexistovala vůbec. Před tím jsem měla pod tričkem alespoň něco vystouplého, jenže teď mi zůstaly pouze bradavky. Byla to naprostá hrůza. Odmítla jsem se svléknout už i do plavek a nechtěla jsem jet na dovolenou.

Petrův dárek mi udělal neskutečnou radost

Manžel mi chtěl udělat radost – a k narozeninám mi dal poukaz na plastiku prsou. Byla jsem radostí bez sebe. Měla jsem z toho sice strach, ale zároveň mi tím splnil můj dávný sen. Nerozmýšlela jsem se ani minutu a okamžitě se objednala na první konzultaci. Potom to šlo rychle – za měsíc už jsem ležela na operačním sále a čekala na zákrok. Upřímně říkám, že jsem nikdy nezažila horší bolest, ale výsledek byl naprosto ohromující.

Doktor odvedl dobrou práci, ale můj manžel se začal měnit

Doktor se vážně překonal a z ničeho mi udělal krásné, plné dvojky. Konečně jsem mohla nosit trička s výstřihem a opravdu jsem toho také hodně využívala. Svá nová prsa jsem si neskutečně užívala a také mé sebevědomí rostlo, jenže můj manžel byl najednou jiný. Z ničeho nic nechtěl, ať se jdu bez něj bavit jen s kamarádkami. Začal mě celkově víc hlídat. Kontroloval mi telefon a prohlížel sociální sítě.

Hlídal mě na každém kroku

Docela mi to vadilo. Ze začátku mě vůbec nenapadlo, proč ve mně ztratil důvěru, ale pak mi to došlo. Teď, když jsem měla krásná nová prsa, se bál, že si najdu někoho jiného. Já však nic takového v plánu neměla, ale nedokázala jsem ho přesvědčit o opaku. Byl čím dál tím víc posedlý představou toho, jak ho opustím. Trvalo to dva roky, kdy jsem snášela jeho žárlivost. Dokonce jsem překonala, že mi nainstaloval do telefonu i auta GPS.

Jeho žárlivost jsem nedokázala překonat

Všechno však má svůj konec a také mě došla trpělivost. Dala jsem mu nůž na krk. Buď okamžitě přestane a začne se opět chovat tak, jak předtím, nebo ho vážně opustím. Petr to však nedokázal. Po dvou týdnech jsem ho osobně nachytala, jak mě sleduje po cestě do obchodu. Jeho chování se už nedalo vydržet a dost nás to odcizilo. Nakonec jsem od něj odešla, a přestože mě to bolelo, požádala jsem o rozvod.

Čtěte dále: Míla (30): Kvůli svému velkému poprsí jsem trpěla komplexy. Dnes už je situace naštěstí jiná

Naše manželství nezničila moje operace prsou, ale jeho žárlivost hraničící s nemocí. Pořád ho mám ráda, ale s takovým člověkem se prostě žít nedá.

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu