Připadáte si nateklá? Poradíme vám, jak zhubnout ve tváři

Přestože neexistuje reálný způsob, jak zhubnout pouze v této určité partii, bez toho, abyste nehubli celkově, přece jen existuje pár možností, jak se tomu přiblížit. Dobrým pomocníkem vám v tom budou obličejové masáže, zdravá strava a omezení alkoholu. Viditelné výsledky se rozhodně dostaví.

Vše začíná zdravým životním stylem

Strava a celkově zdravý životní styl by se měl pro vás stát prioritou číslo jedna, pokud chcete nejen hubnout v obličeji, ale přejete si také, aby vaše pleť vypadala co možná nejlépe. Vybírejte si hlavně takové potraviny, které prospívají vaší pleti. Měly by být bohaté na živiny a minerály. Zmírníte tím také otoky tváře a vyženete pryč přebytečnou vodu. Zaměřte se hlavně na avokádo, mandle a ořechy.

Alkohol pijte jen ve velmi omezené míře

Snižte spotřebu alkoholických nápojů na minimum. Není potřeba se ho vzdávat úplně, ale nepřehánějte to. Po každém alkoholovém dýchánku je vaše tvář nateklá a nafouklá. Nevypadá to vůbec dobře. Celkově pro své zdraví uděláte nejlépe, když budete pít jen skleničku za večer, a ne rovnou celu lahev. Vždyť bavit se dá skvěle také bez alkoholu. Váš obličej se vám za to odmění.

Vyzkoušejte obličejové masáže

Masáže a celkově obličejová cvičení vám pomohou posílit obličejové svaly, které s postupujícím věkem mohou začínat být ochablé. Lidský obličej má 43 svalů a z toho 40 jich dokážete posílit svépomocí. Chcete-li například trénovat svaly v okolí úst, opakujte několikrát denně písmena X a O. Pokud dvacetkrát denně uděláte rybí obličej, podaří se vám zhubnout v oblasti lícních kostí.

Starejte se o svůj obličej a vyzkoušejte jednoduché triky, jak zhubnout v této partii těla bez větší námahy.

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu