Joseph (35): Nejhorší rozhodnutí v životě ho stálo nohy i penis. Co musel absolvovat a jak se s tím vyrovnal?

Joseph Green (35) učinil rozhodnutí, které změnilo jeho život navždy. Bylo to jako zlý sen. Pracoval jako živnostník a jednoho večera si zašel do restaurace se svou maminkou a bratrem. To, že si dal několik piv, bylo začátkem osudového příběhu.

POZOR: článek obsahuje drsné fotografie.

Opilý za volantem

„Na cestě domů jsem se zastavil ještě v jednom baru, protože jsem měl chuť dál pít,“ začíná vyprávět Joseph, „říkal jsem si, že pár piv mi nemůže uškodit.“ Byl to těžký den, k tomu vypitý alkohol… Joseph bydlel jen 15 minut daleko, a tak skočil do svého nákladního auta. Tragédie mohla začít! „Až v autě jsem zjistil, že mi klesají víčka a ztrácím pozornost,“ popisuje Joseph, „najednou jsem se probral a zjistil jsem, že se řítím do zatáčky při rychlosti 120 km/hod!“

Skončilo to, jak muselo

Joseph pokračuje: „Chtěl jsem šlápnout na brzdu, ale místo toho jsem přidal plyn!“ Stalo se, co se stát muselo. Auto přeletělo zatáčku a s otočkami padalo z kopce. Náraz Josepha katapultoval přes čelní sklo přímo do řady stromů. Slyšel, jak mu křuply kosti a věděl, že nohy má zlomené. Dýchal ztěžka a kvůli bolesti se nemohl pohnout. Poslední, co viděl, bylo, jak náklaďák explodoval v plamenech.

 „Když jsem se probral a přijížděla sanitka, ještě jsem viděl, jak mám „roztavené“ nohy. Bylo to naprosto šílené,“ vypráví Joseph. Dostal léky proti bolesti, záchranáři ho stabilizovali a v nemocnici uvedli do umělého kómatu, protože bolest by nebyla snesitelná. O dva týdny později se Joseph probudil v centru popálenin.

Zázraky medicíny

„Celá rodina čekala v mém nemocničním pokoji, a podle jejich úzkostných, lítostivých tváří jsem věděl, že mě čekají hrozné zprávy,“ popisuje Joseph dál, „než jsem se stihl podívat pod prostěradlo, maminka mi řekla, že mi museli amputovat nohy.“ A maminka pokračovala: „No… a ještě i něco jiného…,“ rychle dodala, „tvůj penis shořel v ohni…“ Joseph měl popáleniny třetího a čtvrtého stupně.

Oheň spálil maso na nohou až na kost, a tak je museli lékaři amputovat. Lékaři také museli odstranit asi 10 centimetrů genitálií.

„Nemohl jsem tomu uvěřit, vůbec jsem si to nedokázal představit, nechápal jsem…,“ říká Joseph, „není přeci možné, abych se probudil bez penisu!“ Joseph měl také zlomené levé rameno, hrudní kost, žebra, zhroucenou plíci a posunuté kyčle. Bylo toho příliš mnoho na to, aby to nějak najednou zpracoval. Pak Joseph opět upadl do bezvědomí a když se vzpamatoval, proběhlo 14 operací, kdy byl zbytek končetin doplněn kožními štěpy ze žaludku a paží. Přesto Joseph myslel stále na svůj penis…

Konec dobrý – a s bonusem!

„Bylo to jako noční můra, vidět své tělo v tak příšerném stavu, když mě sestřička převlékala, vůbec jsem ho nepovažoval za součást sebe, tohle přeci nejsem, nemohu být já!“ vypráví Joseph, „trvalo to 4 měsíce, pak mě propustili domů.“ Joseph samozřejmě musel na invalidní vozík, což pro něj bylo peklo. Vždy byl tak aktivní! Přišel o své zaměstnání, rybaření, lov i táboření.

O rok později mu mohla být připevněna protetika. Trvalo však ještě 2 roky, než se naučil znovu chodit. Dokonce i potom vydržel stát maximálně 30 minut najednou. „Bylo to strašně těžké a občas jsem skoro nemohl sebrat sílu na to, abych dál bojoval.“ A Joseph dobře věděl, že bude žít ve stálých bolestech. Když se popáleniny na nohou dostatečně zhojily, lékaři se pokusili pomoci i jeho penisu.

Joseph vyhledal lékaře, který mu nabídl průkopnickou operaci. Jednalo se o rekonstrukci penisu pomocí kůže dárce. Loni v květnu Joseph podstoupil i tuto operaci. Kůže dárce se dobře ujala a chirurg Josephovi vysvětlil, že dokázal přidat plných 8 centimetrů chybějících genitálií!

Joseph svůj boj vyhrál. Žije. A dokáže bojovat! A žhavou novinkou je, že si našel přítelkyni!

zdroj: thatslife.com

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu