Kniha Lucie Bílé Posílám to dál se konečně dočkala svého křtu

Loňskou koronavirovou pauzu využila zpěvačka Lucie Bílá především ke dvěma věcem, na které do té doby kvůli množství představení neměla čas – zrekonstruovala divadlo a napsala knihu. Vydání knihy sice bylo původně plánováno v souvislosti se zpěvaččinými půlkulatými narozeninami letos na jaře, ale vzhledem k tomu, že byla hotová dříve, vydala ji zpěvačka již na podzim loňského roku. Od té doby si Posílám to dál, jak zpěvačka knihu nazvala, oblíbilo mnoho Lucčiných fanoušků. Oficiálního křtu se ale knížka dočkala až před několika málo dny.

„Terapie psaním“

Křest knihy se odehrál v Divadle Lucie Bílé, které bylo v minulosti známé jako divadlo Ta Fantastika, kmotrou knihy se stala herečka Simona Stašová. Kniha Posílám to dál mapuje přibližně posledních deset let zpěvaččina pracovního i osobního života. V jednom z rozhovorů zpěvačka uvedla, že nepatří mezi lidi, kteří rádi rekapitulují a vzpomínají na minulost, protože to, co bylo, už se bohužel nedá ovlivnit. Ona dává přednost soustředění se na přítomnost a budoucnost, protože má stále touhu něco zlepšovat. Z tohoto důvodu tak pro ni psaní nebylo úplně snadné, ale je ráda, že knihu napsala a že se lidem líbí.

Překvapivě otevřená kniha

V knize vypráví o mnoha zajímavých lidech, se kterými měla možnost se setkat či spolupracovat, z osobních témat se nevyhýbá ani těm citlivým, jako je například otázka víry, politika, smrt její milované maminky či její partneři. Prvním čtenářem knihy nebyl překvapivě Luciin partner Radek Filipi, ale publicista a přítel Jefim Fištejn, který zpěvačce také pomohl knihu uspořádat. Mimochodem Lucie Bílá v minulosti napsala již několik úspěšných knihy, například Teď už vím…Možné je všechno či Jen krátká návštěva potěší. Před deseti lety pak napsala poslední knihu Můj fantastický rok, ve které se zamyslela nad jedním z nejúspěšnějších roků své kariéry.

Zdroj: Instagram/luciebila

Autor: Martina Šťastná
zavřít reklamu