Pizza je velmi oblíbeným pokrmem, připravovat se dá na sto různých způsobů, a i když se pravé těsto na pizzu připravuje z droždí, není to úplně nutné. Chutnou pizzu si totiž můžete doma připravit jen z pár surovin a velmi rychle.
Italská pochoutka, která dobyla svět
Původem pochází pizza z Itálie, ale tento pokrm je tak chutný a oblíbený, že dnes se těší oblibě po celém světě. Asi každý potvrdí, že nejlepší pizza je z pece a připravená v pizzerii, ale pokud máte tento pokrm rádi, můžete si ji snadno a rychle připravit i doma. Pravá italská pizza se připravuje jen z několika málo surovin – a do těsta pak zpravidla patří voda, mouka, sůl a droždí.
Pizza se pak potírá rajčatovým základem a patří na ni mozzarella. Další suroviny už je možné dodat podle chuti. i bez droždí si ale můžete připravit skvělé, a hlavně rychlé těsto na pizzu. Zkusíte to?
Domácí pizza
Recept na 4 porce, doba přípravy 40 minut.
Suroviny:
- 250 g hladké mouky,
- 6 lžic oleje,
- půl balení prášku do pečiva,
- sůl,
- 1,5 dcl vody,
- oregano,
- 6 lžic kečupu,
- sýr podle chuti a další ingredience na ozdobu pizzy.
Postup:
- Ve větší míse smícháme mouku, olej, prášek do pečiva, vodu a přidáme špetku soli. Vypracujeme těsto, které je lepší zpracovat vždy rukama. Následně vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme ho na tenkou placku.
- Těsto si vyválíme tak, aby vešlo na plech, mělo by být opravdu tenké.
- V menší míse si smícháme kečup a oregano, případně ještě dochutíme podle chuti solí nebo kořením na pizzu.
- Kečupovou směsí potom potřeme připravené těsto, a nakonec obložíme sýrem, šunkou, žampióny nebo jinými ingrediencemi podle chuti.
- Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 20 minut.
Pizzu můžeme obložit čímkoliv, na co máme zrovna chuť. Skvěle bude chutnat i s kukuřicí a kuřecím masem.