Překvapivá životní moudrost Evy Holubové. Souhlasíte?

Evu Holubovou má většina z nás spojenou především s jejími skvělými hereckými výkony v komediích jako Pelíšky, Pupendo, Účastníci zájezdu či Líbáš jako Bůh. I když je herečka známá svým ironickým a trochu černým smyslem pro humor, její osobní život má ke komedii daleko. Roky bojovala s nejrůznějšími psychickými problémy a o tom, že zdaleka není jen komičkou, svědčí i některé její příspěvky na instagramovém profilu či angažovanost v souvislosti s určitými společenskými otázkami.

O životě vtipně i vážně

Důkazem je i jeden z jejích posledních příspěvků na Instagramu. Herečka se v něm velmi osobitě zamýšlí nejen nad svým životem, ale také nad životem v dnešní společnosti obecně. Její rozsáhlý komentář k příspěvku je směsí filozofie a sebereflexe, i když v něm samozřejmě najdeme i prvky poněkud svérázného humoru. Herečka upřímně přiznává, že ve svém životě neměla příliš štěstí ani na lásku, ani na přátelství. Často totiž vztahy, ať již partnerské či přátelské, viděla lepší a osudovější, než ve skutečnosti byly. Chtěla je tak vidět. S postupujícím věkem si ale uvědomila, že nemít vše ideální, je to vlastně normální. Navíc díky těmto ne úplně pozitivním životním zkušenostem vnitřně dospíváme, a tak následně umíme lépe poznat a ocenit vztahy opravdové. To vše nám pak rovněž dává pocit, že žijeme, nejen přežíváme, protože opravdový život nejen těší a baví, ale také bolí.

Show must go on, nebo show must go one?

Herečka se pak vtipně a zároveň překvapivě hluboce zamýšlí nad životním heslem mnoha lidí v dnešní době, které zní „show must go on“. Souhlasí s tím, že je v něm na jednu stranu ukrytá pravda, neboť v životě se prostě vždycky musí jít tak zvaně dál, ale zároveň s humorem dodává, že ona sama si mnoho let myslela, že ona fráze zní „show must go one“. I když byla už před lety poučena, jak zní tato věta správně, ona pravdu stále vidí i ve své poupravené verzi. Jen pozor na to, že se často mýlíme v jedné věci. Máme totiž pocit, že táhneme naši životní show sami. To ale není vždy pravda. Cítit se osamělí totiž nemusí vždy znamenat, že sami opravdu jsme. Jen často, ať už vědomě či nevědomě, přehlížíme ty, které kolem sebe máme. Až tedy zase budete mít někdy pocit, že je vám smutno, že jste na všechno sami a že nic není tak, jak byste si představovali, vzpomeňte si na tahle slova. Je v nich totiž ukrytá hluboká životní pravda.

Zdroj: Instagram/evaholubovaofficial

Autor: Martina Šťastná
zavřít reklamu