Jak se zbavit tmavých kruhů pod očima?

Jsou tmavé kruhy vážným zdravotním problémem? Někdy se stane, že se vyskytne problém, jindy je to však záležitost únavy, stáří nebo nezdravého způsobu života. Existuje řada metod, ať už přírodních nebo chemických, které lidé využívají k jejich zbavení. Jaké to jsou?

Důležitý je spánek

Únava a nedostatek spánku jsou častou příčinou tmavých kruhů pod očima a bledosti tváře, díky které vypadají kruhy tmavší, než ve skutečnosti jsou. Zaměřte se na svou kvalitu spánku, ideální doba je sedm až osm hodin.

Studené obklady

Někdy mohou rozšířené krevní cévy způsobit, že okolí očí ztmavne. Aby došlo ke zúžení krevních cév, je zapotřebí je zchladit. Studené obklady jsou vhodným řešením.

Slunce

I slunce má vliv na tmavé kruhy, proto se snažte čas strávený na přímém slunci eliminovat.

Hydratační přípravky

Existuje řada volně prodejných hydratačních krémů, které jsou proti tmavým kruhům účinné. Mnoho z nich obsahuje kofein, vitamín E, aloe vera, kyselinu hyaluronovou nebo retinol.

Okurka

Zastánci přírodní léčby doporučují oční okolí zchladit pomocí plátků nakrájené okurky. Umístěte je na deset minut na tmavé kruhy pod očima a poté oblast omyjte vodou. Takto postupujte dvakrát denně.

Mandlový olej a vitamín E

Jako přírodní léčbu můžete využít i mandlový olej a vitamín E. Smíchejte stejné množství těchto látek a těsně před spaním směs vmasírujte do tmavých kruhů. Ráno oblast opláchněte studenou vodou. Tento postup opakujte každou noc, dokud tmavé kruhy nezmizí.

Čajové sáčky

Na kruhy pod očima se doporučují i čajové sáčky. Namočte dva sáčky čaje do horké vody a pak je vložte na pár minut do lednice. Na každé oko přiložte jeden sáček. Po několika minutách sáčky z očí sundejte a oblast opláchněte studenou vodou.

Zesvětlující pleťový krém

Abyste hyperpigmentaci pod očima odlehčili, poohlédněte se po zesvětlujícím krému na pleť s kyselinou azelaovou, kyselinou kojovou, kyselinou glykolovou nebo hydrochinonem. Některé z těchto krémů jsou k dostání ve volném prodeji, jiný zase na předpis od dermatologa.

Jestliže se tmavé okolí pod očima vyskytuje pouze u jednoho oka, měli byste navštívit lékaře.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu