Markéta (28): Nemůžu si najít partnera, na všech hned vidím akorát chyby

Již několik let se marně snažím najít si partnera, se kterým by mi to vydrželo. Vždy, když s někým navážu vztah, vydrží nám to maximálně pár měsíců. Problém je, že chyba je na mojí straně a nevím, jak to vyřešit.

Single život

Vážný vztah jsem měla pouze jednou a od toho uplynula už opravdu dlouhá doba. Pak jsem byla víceméně sama. Měla jsem tedy nějaké krátké známosti či sexuální úlety, ale nic z toho se nedalo považovat za vážné. Strašně bych si přála najít někoho, kdo bude po mém boku. Snažím se najít dlouhodobé přátelství, ale vždy to ztroskotá na tom samém. Hned na prvním rande si totiž dokážu všímat jenom chyb protějšku, ať už jsou důležité, nebo ne.

Nepřekonatelný problém

Nezáleží na tom, jak moc dokonalý je muž, s kterým jsem se seznámila. I když má ty nejmenší chyby, stávají se pro mě velkou komplikací, kvůli které se už podruhé nesejdeme. Mnohdy se jedná o malichernosti, třeba že daný muž má ošklivé boty nebo se divně směje. Nejdříve jsem to přisuzovala problémům z mého prvního vztahu, avšak postupem času jsem zjistila, že to pořád vůbec neustupuje. Už tedy nevím, co si počít. Toužím po partnerském životě, ale moje vlastní hlava mi to nechce umožnit. Přijdu si hloupě a nerozumím sama sobě.

Toužím po rodině

Ráda bych se usadila a založila rodinu. Jenže můj poslední vztah se rozpadl po třech měsících. Ačkoliv jsem se sebevíc snažila přehlížet všechny nedokonalosti partnera, stejně jsem to nakonec nevydržela a práskla dveřmi. Už nevím, jak dál, protože téhle své vlastnosti se prostě nemohu zbavit, i když se snažím.

Už mě nebaví žít o samotě. Snažím se hledat cestu, jak se vyrovnat s tím, že ne každý může být perfektní, ale bohužel se mi to zatím vůbec nedaří. I přesto, že bych někoho moc chtěla ve svém životě.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu